Dags att gå ut ur EU

 

Är ärligt talat less på att lagar och regler stiftas och en vanlig människa har inget att säga till om. EU fyller inte minimikraven på en demokrati och jag förstår inte varför vi är med. Ta t.ex. EU-kommissionen som inte är folkvald, utan består av byråkrater med ensamrätt att skapa lagstiftande förslag. De är förbjudna att rätta sig efter beslut här hemma eftersom de ska gynna EU:s intressen istället. Och allt sker i slutna rum utan transparens eller offentlighetsprincip.

EU-parlamentet är förvisso folkvalt (men få bryr sig om att rösta) och skapades uppifrån för att ge EU demokratisk legitimitet. Avsaknaden av en offentlig debatt isolerar parlamentet från oss vanliga människor så de (liksom kommissionen) frågar lobbyister om råd istället.

Den dömande makten EU-domstolen har (till skillnad från Sveriges domstolar) rätt att avkunna domar som blir direkt lagstiftande, och dessa kan man inte påverka eller ändra! Vi vanliga människor har ytterst små möjligheter att utkräva ansvar av byråkraterna så varför har vi gett dem makt överhuvudtaget?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s