Bostadsöverflödet!

 Det snackas om #bostadsbrist på radion när jag åker förbi by efter by med tomma gårdar. Där står hus efter hus, fullt beboeliga. Men macken har stängt, båda mataffärerna likaså. Vårdcentralen, biografen, biblioteket, kiosken, skolan, skoaffären, brandstation – allt är borta, men husen står kvar. Och så hör jag det evinnerliga tjatet om bostadsbrist! 

Men ärligt talat, om ni politiker inte hade varit så snabba på att stänga skolan, grusa den tidigare asfalterade vägen, flytta sjukhuset och göra var enda satsning i storstadsområdena medan byarna sakta dog, ja då skulle vi inte ha någon bostadsbrist. 

Vem skulle inte vilja bo i ett stort hus, med stor tomt, till ett rimligt pris i ett samhälle där alla service fanns tillgänglig på nära håll? Barnen skulle gå i en lagom stor skola, utan långa bussresor, med närhet och kontakt till alla samhällets delar. Du fick välja och vraka vad du ville göra på din fritid, för kommunen såg till fritidsaktiviteter inte bara existerade för invånarna i stan. Bredbandet var utbyggt liksom mobilnätet så att ha ditt företag i huset bredvid var inget problem. Polisen, sjukvården och posten hade öppet alla vardagar, och restaurangen, banken och optikern lika så. 

Tänk dig om byn som blomstrade för 50 år sedan inte hade blivit bortprioriterad genom att få varannan lyktstolpe släckt, liksom varje busslinje. Tänk dig om sopsorteringen hade fått finnas kvar, så du slapp åka 8 mil med din egen bil för att slänga plats och metall. Ja, om infrastrukturen bara tillät det, så finns det bostäder för de bostadslösa redan idag!

Det är inte bostäder som saknas, det är infrastrukturen som det är brist på!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s